boiler pt acumulare de caldura multisursa: solar, gaz, pompa de caldura
puffer multisursa DeDietrich multisursa solar gaz pompa de caldura

 
Boilerul De Dietrich Quadro DU 750 are rol de stocator de energie (puffer) pe care o primeste in urmatoarea secventa:
  1. prioritar de la panourile solare (clasice sau cu tuburi vidate)
  2. cand necesarul de energie nu este asigurat de panourile solare, este pornita pompa de caldura aer-apa
  3. cazanul pe gaz (centrala termica in condensatie tip Innovens MCA) porneste cand este nevoie de aport suplimentar de caldura

 
Modularea puterii termice a pompei de caldura si implicit a temperaturii agentului termic se realizeaza in functie de temperatura exterioara, fiind gestionata in mod automat de catre tabloul de comanda al pompei de caldura prin intermediul unui senzor de temperatura exterioara ce face parte din furnitura standard.
 
Necesarul termic pentru incalzire si apa calda menajera poate fi asigurat exclusiv de panourile solare in anumite conditii de temperatura si insoleiere, dupa care intra in functiune sistemul hibrid (pompa de caldura + centrala in condensatie).
 
Suplimentul necesar pentru incalzire poate fi asigurat exclusiv de catre pompa de caldura atata timp cat coeficientul de performanta al acesteia este mai mare de 2.5. Coeficientul de performanta al pompei de caldura variaza in functie de temperatura exterioara si poate fi regasit in fisele tehnice ale produsului.
 

 
De asemenea putem considera ca pentru o temperatura exterioara de pana la 2°-4° C pompa de caldura prezinta un COP de peste 2.5, caz in care functionarea sistemului este asigurata in principal de catre pompa de caldura. Functionarea Hybrid ne asigura ca pentru o temperatura exterioara cuprinsa intre 2°C si (-3°C), sarcina termica este asigurata concomitent atat de catre pompa de caldura cat si de centrala in condensatie (se comanda pornirea pompei de recirculare a boilerului QUADRO DU pentru a primi agentul termic necesar), iar la temperaturi exterioare mai mici de -3°C functionarea sistemului este asigurata in principal de catre centrala in condensatie ce furnizeaza agent termic catre boilerul QUADRO DU.
 
Prin urmare, in functie de urmatorii factori : temperatura exterioara, energia utilizata (energie electrica si/sau combustibil gazos) , coeficientul de performanta al pompei de caldura si aportul de energie asigurat de catre panourile solare, se determina Factorul de Performanta al sistemului HIGH 1.
 
Aportul la incalzirea locuintei, prepararea apei calde menajere, cat si incalzirea piscinei se realizeaza cu ajutorul panourilor solare si al stocatorului QUADRO DU ce este complet echipat si pregatit pentru instalare. Acesta are o capacitate de 750 litri pentru acumulare agent termic si asigura simultan producerea de apa calda menajera de minim 1000 l/h, la 45°C.
 
Sistemul de automatizare al intregului sistem, gestioneaza atat functionarea pompei de caldura, a boilerului QUADRO DU cat si a centralei in condensatie.
 
Centrala in condensatie este o sursa de rezerva ce poate gestiona suplimentar functionarea sistemului de incalzire a piscinei prin functia integrata in automatizarea centralei. Totodata, prin doi senzori de temperatura conectati la boilerul QUADRO DU se monitorizeaza temperatura agentului termic pentru a permite functionarea centralei in condensatie atunci cand energia solara este insuficienta.
 
Climatizarea pe timp de vara se poate realiza prin intermediul ventiloconvectoarelor, a peretilor sau a plafoanelor racite.
 

Pompa de caldura Aer-Apa

De Dietrich ALEZIO Pompa de caldura aer-apa DeDietrich Alezio

Pompa de caldura aer-apa, inverter, reversibila, cu unitate exterioara si unitate interioara hidraulica

Pachetul solar Vaillant Aurostep

panouri solare si boiler inteligent 
Pachetul solar Vaillant Aurostep

Tehnologia Drainback evita supraincalzirea apei din puffer in perioadele de vara. Pachetul include un boiler bivalent compatibil cu o centrala in condensatie.

Centrala in condensare ecoTEC

Vaillant ecoTEC plus VU INT 356/5-5 
Centrala in condensatie 35Kw Vaillant ecoTEC plus

Tehnologia producatorului german Vaillant, lider in centralele in condensare. Microcentrala murala cu puteri de pana la 35Kw si performante de exceptie.

Pachet Ferroli Condensatie + Solar

BLUEHELIX Tech + Boiler ECOUNIT 
Centrala in condensare Ferroli BlueHelix 35A
Pachet BLUEHELIX ECOUNIT

Tandemul Centrala in condensatie si boilerul cu acumulare asigura confort termic si consum redus.